Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Texas
    Posts
    273
    Country Flag: United States

    engine won't spark on start up

    It will only spark sometimes. Only if its keyed to start continuously, then it will eventually start running. It will barely start up then will saty running. Sometimes it almost sounds like its going to start but it doesn't. edit: before it would start up every time like its suppose to.
    Does anyone have any idea why it would act like this?
    http://www.youtube.com/user/cutlassrkt?feature=mhee
    69 cutlass - 5.3l L33, Jakes stage 3 4L80e, 275/40/17 proxes tq

  2. #2
    Join Date
    May 2002
    Location
    Northern California
    Posts
    10,776
    Country Flag: Bosnia Herzegovina
    Did this just happen recently or a new build. *thanks for the edit.

    My 65 Buick was the same way. No IGN power from the ignition switch. The power should come from your starter, yellow wire that is connected to the "res" terminal. This gets full Bat+ while cranking. It was to bypass the resistor wire and provide Bat + to the coil during start up to keep the points from burning up.



    could be your yellow wire circuit or starter.


    2nd edit....didn't see your sig line. What harness do you have?
    Maybe more vehicle information is needed.

    Vince
    MrQuick ΜΟΛ'ΩΝ ΛΑΒ'Ε

    https://www.pro-touring.com/image.php?type=sigpic&userid=4&dateline=1323422564
    Follow us on Facebook

  3. #3
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    muggy midwest
    Posts
    534
    Country Flag: United States
    Are you running a factory style ECM? If so, I would check your fuel pressure at the manifold....if the ECM doesn't see the correct pressure, it won't fire. I want to say 47-53 psi but I could be wrong. What kind of fuel tank are you using? I glanced through your pics but didn't read up too much...very clean install though-I like it!

    "...if at first you don't succeed, try again.
    If you still don't succeed, then quit-no sense being a damn fool about it..."
    -W.C. Fields

    HARNESSWORX
    (formerly gmachinz)


  4. #4
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Texas
    Posts
    273
    Country Flag: United States
    it has a spectra tank with internal fuel pump and a vette filter fuel pressure regulator. The harness is a truck harness and it is a factory style ecm. We are going to check the fuel pressure next. Thanks for the suggestions.
    http://www.youtube.com/user/cutlassrkt?feature=mhee
    69 cutlass - 5.3l L33, Jakes stage 3 4L80e, 275/40/17 proxes tq

  5. #5
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Texas
    Posts
    273
    Country Flag: United States
    The fuel pressure is at 60 when the pump primes then it drops down to 48. Should it stay around 60psi?
    http://www.youtube.com/user/cutlassrkt?feature=mhee
    69 cutlass - 5.3l L33, Jakes stage 3 4L80e, 275/40/17 proxes tq